Kwaliteit

Een efficiënter productieproces, dienstverlening, logistieke keten, leveren betere operationele en financiële resultaten.


Wat levert correct kwaliteitsmanagement concreet op voor uw onderneming?

Door het elimineren van alle "niet-kwaliteit" richten onze experts zich op:

  • coachen organisaties op hun weg naar excellente operationele prestaties;
  • pragmatische en resultaatgerichte aanpak om verbeteringen te verwezenlijken in uw bedrijf;
  • Het startpunt is vaak gedetailleerde screening van het verbeteringspotentieel in uw onderneming;
  • Onze experts ondersteunen u in het verbeteren van operationele en/of financiële resultaten in uw productieketen, leveranciersketen, logistiek en warehousing.

Operational Excellence is de overtuiging van een organisatie om te willen excelleren in de dienstverlening naar haar klanten. Dit betekent dat alles binnen de organisatie in één keer goed moet, op tijd is en tegen een uitstekende prijs wordt geleverd.


Het eerste wat klanten vragen, is wat levert dit op?


Antwoord: het reduceren van niet kwaliteit kosten, lees afval, lijnstilstanden, extra kosten (rework) om toch de dienst of product te tijdig te kunnen leveren Het elimineren van activiteiten die geen waarde toevoegen aan de onderneming leiden daarenboven tot onmiddellijke kostenbesparing, verhoogde efficiëntie en essentiële focus op winstgevende bedrijfsoperaties.


Kosten van "niet-kwaliteit"

Voedselveiligheid komt regelmatig negatief in de media.


Meestal als het misgaat: gesjoemel met paardenvlees, terugroepacties op zuivel of zalm omwille van het risico op salmonella, onvoldoende transparantie in de voedselketen, kaaskroketten waar garnalen in zitten, bedreigingen van vergifting met oleandrine, enzovoort.


Kortom slechte reclame die een bedrijf geldt en reputatie kost.


Voedselveiligheid is een inherent onderdeel van goed kwaliteitsbeheer dat zowel van tel is voor bedrijf als klant.


Deze parallel kan men doortrekken naar elk type productieomgeving.


Efficiënt eliminatie van niet-kwaliteit in de breedste zin leidt tot minder defecten, verbeterde kostefficiëntie, capaciteitsverhoging en is daarom voor elk (productie)bedrijf interessant.


Soms doen we dit door het doorvoeren van een transformatie van QC (quality control) naar QA (Quality Assurance). Dit omvat het stoppen van een defect product of service vooraleer het naar de klant gaat. Wetende dat de kost van niet kwaliteit in elke proces stap een factor 10 betekent telkens wanneer die naar het volgend proces doorgaat en zonodig belangrijker het potentieel verlies van de klant.


Bij Bloomingfeld kiest u voor experts die beste oplossing op maat van uw bedrijf selecteren door een degelijke analyse en optimalisatie van uw processen of problematiek.