Legal compliance

Een actueel register of handige tool voor legal compliance is onmisbaar voor elke HSEQ-manager, zeker voor bedrijven die werken met managementsystemen (vb. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001) en op regelmatige tijdstippen moeten kunnen aantonen dat ze de wet- en regelgeving toetsen en naleven.


Vaak is een legal compliance audit de eerste stap om het HSEQ-gebeuren beter te managen, minder incidenten en ongevallen te realiseren en de productiviteit en efficiëntie te verhogen.Bedrijven met aandacht voor legal compliance lopen minder risico op een aanmaning, een proces-verbaal, een boete, … bij controle van overheidsinspecties.


Verder wordt ook het risico op indirecte imagoschade teruggedrongen, wat de continuïteit en robuustheid van uw bedrijf ten goede komt.


Bloomingfeld heeft de nodige ervaring in het opstellen van een register inzake legal compliance register of het uitrollen van een online tool op maat voor uw firma. Onze experts of uzelf gaan hiermee aan de slag voor een compliance audit on-site.


In het bijzonder wanneer het gaat om legal compliance in diverse landen binnen de Europese of EMEA-regio is Bloomingfeld de aanspreekpartner bij uitstek om dit in goede banen te leiden.